Info

Blodad tand

Odontologiska intryck, vardagliga uttryck, bestående avtryck
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
2024
June
April
February
January


2023
December
November
October
September
August
June
May
March
February
January


2022
December
October
August
June
May
March


2021
July
June
April


2020
December
September
August
May
March
February
January


2019
December
October
September
June
May
March
February
January


2018
December
November
October
June
April
March
February
January


2017
December
October
September
August
June
May
April
March
January


2016
December
October
September
August
July


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2024
Jun 20, 2024

Nyttja den lediga tiden med att lyssna på erfarenheter och kloka råd från Tandläkare Henrik Kockum som startat hela 15 kliniker.

Tandläkarutbildningen ger oss inte så mycket kött på benen kring att driva egen klinik så Blodad Tand tyckte att det kunde vara bra att erbjuda lite kunskap kring detta.

Ni kommer också få tips och erbjudanden från partners att kroka arm med för att göra er klinik så framgångsrik som möjligt.

Hoppas ni finner avsnittet värdefullt!

Apr 6, 2024

When did you last attend an updated training on local anesthesia?
Here is a fantastic opportunity to enhance your knowledge of the latest advancements in the field, presented by one of the world's most knowledgeable professors. This episode is long but highly informative and relevant to anyone involved in administering local anesthesia.
 
Professor Stanley Malamed is a specialist in dental anesthesiology and a professor emeritus in Los Angeles, California. He has published over 190 scientific articles and authored several books in the field. This episode will be beneficial for you, your clinic, and your patients.
 
For our international listeneres: there are two short commercial breaks in swedish in this episode.

Apr 6, 2024

När gick du senast en uppdaterad utbildning om lokalanestesi?

Här är en fantastisk möjlighet att förbättra din kunskap om det senaste inom området, presenterat av en av världens mest kunniga professorer. Detta avsnitt är långt men mycket lärorikt och är relevant för alla som arbetar med att administrera lokalbedövning.

 

Professor Stanley Malamed är specialist inom odontologisk anestesiologi och professor emeritus i Los Angeles, Kalifornien. Han har publicerat över 190 vetenskapliga artiklar och författat flera böcker inom området. Detta avsnitt kommer att vara till nytta för dig, din klinik och dina patienter.

 

Här kommer en förteckning av analgticum så att ni hänger med när ni lyssnar

  • Citanest Dental Octapressin (Prilocaine/Felypressin)
  • Xylocain Dental Adrenalin (Lidocaine/Epinephrine)
  • Septocaine (Articaine/Epinephrine)
  • Septocaine forte (Articaine/Epinephrine)
  • Carbocain dental (Mepivacaine)

 

Infraorbital nerv block – nervblockad av n infraorbitalis – används sällan inom tandvården

Gow gates technique- speciell teknik för manibularblockad

Feb 23, 2024

Ortodonti som verktyg för bättre estetik och funktion och kampen mot munhålecancer

Möt Nayroz Ockell, Ortodontist som med stort hjärta och empati i kombination med stor kunskap inom sitt område behandlar sina patienter. Lyssna på hennes många tänkvärda insikter för att ge dina patienter bästa möjliga behandling!

Möt även Christina Runow Stark, Specialist i Orofacial medicin, med.dr och Joakim Lindblad, Professor i datoriserad bildanalys. Deras forskning kommer i framtiden att bidra till enkelt diagnostik av munhålecancer i tidigt stadium för att förhindra att patienter skall behöva dö av dessa diagnoser. Mailadresser till Christina och Joakim om man vill hjälpa till att bidra till datainsamling i deras studie är: christina.runow-stark@uu.se och joakim.lindblad@it.uu.se. 

Missa inte detta!

Feb 6, 2024

Singeltandsluckan är ett tillstånd som vi inom tandvården ställs inför ganska ofta. I detta avsnitt får ni lyssna på en av världens främsta käkkirurger, Professor Christer Dahlin; Protetiker och forskaren som nyligen disputerat inom området, er programledare Nicole och en av Sveriges skickligaste tandtekniker, Åsa Sjöholm. Gästerna samtalar om utmaningar och lösningar för att ge våra patienter med singeltandslucka den bästa möjliga behandlingen.

 

Detta avsnitt innehåller även en superintervju med kanske Sveriges mest kunniga person inom digital tandvård, Michael Braian. Han är både tandtekniker, specialist i protetik och innehar en PhD inom området. Missa inte att ta del av all den aktuella kunskap som Michael delar med sig av inom digitalisering och AI!

Jan 7, 2024

God fortsättning alla Blodad Tand-lyssnare!

Under en vecka i mitten av december 2023 publicerade Expressen flera reportage om den svenska tandvården. Blodad Tand tänkte att det vore intressant att gå lite djupare in på detta – och kanske prata om det lite mer ur ett professionellt perspektiv. Därför bjöd vi in journalisten som arbetat med dom här reportagen, Michael Syren, som gäst i detta avsnitt. Vi pratar om tandläkarna som bryter mot lagen, den ojämlika tandvården, prisskillnaderna inom tandvården och om mycket annat. Hoppas ni gillar avsnittet!

1